HRM

HRM

Definition

Forkortelse for: Human Resource Management
Oversat: Personaleledelse
En ledelsesmæssig disciplin i en virksomhed eller organisation, som har til formål at ansætte medarbejdere og udvikle dem, så de bliver værdifulde for virksomheden. HRM indebærer bl.a. rekruttering af medarbejdere, træning, kommunikation, medarbejderudvikling m.m.

Se også

CRM

Forkortelse for: Customer Relationship Management. Et (computer)system, der fungerer som bindeled mellem en virksomheds ansatte og deres kunder. Systemet hjælper med at profilere udsigter, forstå kunders behov samt at opbygge relationer. Definitionen på CRM er mange - her et uddrag:. . Chaffey & Ellis-Chadwick: “Using digital communications technologies to maximise sales to existing customers and encourage continued usage of online services through techniques including a database, personalised web messaging, customer services, chatbots, email and social media marketing.”

Employer branding

Et markedsføringsinitiativ, hvor en virksomhed forsøger at markedsføre sig over for sine nuværende og potentielle medarbejdere som en attraktiv arbejdsplads og ”et godt sted at være”. Formålet er at skabe et positivt omdømme blandt medarbejderne og i deres netværk (familie, venner) samt via sociale medier. Det er ofte afdelinger som HR og Kommunikation, der arbejder med en strategisk og sammenhængende kommunikation, så virksomheden kan etablere sig som attraktiv arbejdsplads og fastholde nuværende medarbejdere.